Inlägg

HCM

Bild
18 December 2018 gjorde vi en HCM-scanning på Maijbert för blivande parning.
Hjärtat såg jättefint ut och veterinären önskade oss lycka till!
Nu ska vi bara vänta på att hanen blir fertil!
😻💓😻

Självklart heter hon inte Maijbert.. men hon kallas för de ibland när hon är lite knasig!CH SE*Lisselbacks Gaia "Maija"

Parningsplaner!

Bild
Läs mer på fliken `till salu`, där finns även länk till provparning ♡

Resultatlistor

Bild
Nu är utställningarna slut för detta år och vi ser fram emot nästa utställning i början av 2019. Antingen blir det Umeå eller om det blir Kempele före, om det är någon där i januari har jag inte lyckats få reda på ännu.
Jag har äntligen tagit mig tid att göra fina resultatlistor så jag har alla deras utställningsresultat på ett och samma blad. Så stolt över att jag har så fina katter och att de går så bra för dom på utställningar.
Som ni ser är inte Izor "Korven" med eftersom jag inte ställer ut honom. Jag skulle gärna vilja få en bedömning på honom i framtiden men jag känner att han inte har psyke för en utställning i dagsläget och då är det bättre att han får stanna hemma och mysa i soffan som han älskar.
Obligatoriska utställningar 2019
Kempele - Januari, hålls den?? Umeå - April  Kempele, Finland - Juli  Luleå - September
Kempele, Finland - December Skellefteå - vet ej när??

Eventuella utställningar 2019 Scandinavian Winner Finland - April Harstad, Norge - Maj Östersund - J…

Korven the invisible!

Bild
Vi har bytt gardiner hemma och då har vi märkt att Izor diggar dom rejält! Vi har spetsgardiner i nästan alla rum nu under sommaren.
Izor kallas för Korven hemma hos oss, han är Tjorven korven.. eller tjoller korven.. eller myskorven..  Ja det är därifrån han fått korven ifrån.. 
Han är en huskatt och är 4,5 år gammal. 
Här har ni Korven the invisible!

Sommarklur

Bild
Kan du lista ut vilken tuss som kommer från vilken katt?

Para ihop en bokstav med en siffra!

Lycka till! 😻


Besök i Kattgården!

Bild
Idag fick vi besök av en liten påfågelspinnarlarv i kattgården, vi döpte han till Hubert.
Pepper & Maija tyckte han var väldigt fascinerade och tittade länge på honom och hur han tog sig fram innan han fick flytta ut i gräset igen.Tezzutopia på utställning!

Bild
Den 7-8 Juli 2018 var vi på Poroks utställning i Kempele, Finland!

SE*Lisselbacks Gaia [Maija] Med 4 dagar så hade Maija gått upp i klass 9 (ÖPPEN) det är klassen man börjar tävla om certifikat (minst 10 månader gammal)!
För att få sitt Certifikat krävs att man uppnår en viss poäng 93 poäng i denna klass. Huvud, Öron, Ögon, Kropp, Svans, Päls och Kondition är det man bedömer skogkatter efter.

Huvud: General shape, forehead, nose, profile, jaw & teeth, chin-20 Poäng Öron: Shape, size & placement-10 Poäng Ögon: Shape, expression-5 Poäng Kropp: Shape, size, bone structure, legs, shape of paws-25 Poäng Svans: Length and shape-10 Poäng Päls: Quality and texture length-20 Poäng, Colour-5 Poäng Kondition: Showcondition-5 Poäng


Maija lyckades få sina 2 st CAC (certifikat) så på nästa utställning kan hon ta titeln: champion om hon lyckas ta ett certifikat till!
IC S*Pax Romas Lawliet [Pepper] är sedan tidigare Internationell Champion och gick mot Grand Internationell Champion, men eft…